Friday, September 21, 2007

Ферари Адонай (Ferrari Adonai) F-800 - Шедьовърът на един луд гений




Италианският дизайнер на суперавтомобили Педрам Ростами допринесе със свой модел за историята на Скудерия Ферари. Концепът се нарича Адонай ( Ф-800) и е най-новият проект на "черните кончета".
В пъровто си интервю след представянето на новото Ферари , Ростами признава , че е създал дизайна изцяло с помощта на компютърни програми за 3D моделиране и единственото нещо което е сътворил на ръка е била скицата с молив на лист хартия. Това разбира се неумаложава факта че този гений на автомобилния дизнай е създал суперавтомобил достоен за корицата на "Плейбой". Може би се чудите защо го наричам "луд" ... просто неможе да не нарека луд всеки , който създава подобен дизайн и го нарича Ферари. Формите на Ф-800 нямат нищо общо с класическия общоприет вид на италианските суперавтомобили. Дори се обзалагам , че ако бяхте видяли снимките без тази статия , самите вие щяхте да се чудите каква марка е тази супер кола. Наподобяваща на Saleen S7 , Ferrari Adonai събужда противоречиви чувства в заклетите фенове на "кончетата" , но все пак трябва да признаем - този дизайн има качествата да стане основата на ново поколение Ферарита.

Относно техническите характеристика на концепта от Ферари досега са подали бегла информация за неговите параметри , като е ясно че :
-двигателят ще е V12 , 5.5 литра с максимална мощност от 485 к.с. при 700 об./мин.
-Ф-800 ще е дълга 4.6 метра и широка 2 метра и 5 сантиметра. Относно височината нещата са ясни - ниска състезателна кола (1 метър и 14 сантиметра)

При представянето на бъдещата звезда в света на суперавтомобилите , от италианскят концерн обявиха специалното участие на 1 чуждестраннa фирмa и една италианска- Йокохама и Брембо. От световния лидер в производството на спирачни системи са се ангажирали с разработването и производството на уникална спирачна уредба за новото Ферари , а от японските производители на гуми вече са доставили специалноизработени нископрофилни гуми , които може да забележите на снимките.

Като цяло мога да заключа , че следващата година ще е изпълнена със силни емоции за Скудерия Ферари , а дали ще са добри или лоши , това ще покаже времето ( и общественото мнение :)