Tuesday, January 29, 2008

Ford Mustang SG-One Obsidian




Цена
Производсвто
Двигател 6.4 л. V8
Тегло 1500 кг.
Аспирация twin-turbo
Въртящ м-т 920 N.m
Мощност над 800 к.с
к.с/тегло 1.5 к.с./л.
к.с./литър 125 к.с/л.
400 метра
0-100 км/ч 4 секунди Макс. скорост 300 км/ч+

Характеристиките на този суперавтомобил говорят сами за себе си и това прави всякакви излишни допълнения и хвалби към представянето на возилото излишни (поне според мен). Затова смятам да обърна внимание на "духовната страна" на колата и да се вкарам в "размисли и страсти".
Искам да обърна внимание на мотивите на Obsidian да създадът този супер мощен хот род(и все пак Форд Мустанг) . В последното си официално изказване пред пресата от фирмата аргументират създаването на Ford Mustang SG-One по следния начин:
"Какво бихте сътворили ако имахте неограничени финанси и безгранична любов към класическите Мустанги и хот род-и? Забравете всичко , което сте чували и виждали за едновремските модели на Форд , защото това което ние сътворихме е нещо , което никога не е било правено някога. Нещо , което казва : Вие постигнахте най-високо ниво на успех и перфектно отражение на вашата същност. То трябва да надвиши най-смелите мечти на най-фанатизираните почитатели , да промени ешалона по който всички други ще се сравняват. То трябва да е създадено с най-прецизните инжинерни технологии , конструирано от най-гениалните дизайнери и създадено от най-добрите части създавани някога. Така че ние гордо ви представяме "То" - Obsidian SG-One Ford Mustang."
От тези думи можем да заключим че създателите на супер колата са били доста ентусиазирани през целия процес от замислянето до премиерата , което е само плюс от гледна точка на сантименталната стойност на този класически Mustang.