Thursday, March 3, 2011

Bertone B99


Bertone и Jaguar представят един от най-интересните модели на автомобилния салон в Женева тази година.
Концепцията е наречена B99, като по този начин отбелязва 99 години от създаването на Bertone.


В същото време моделът показва как би могъл да изглежда бъдещ модел на Jaguar. B99 има дължина 4500 мм, 1950 мм е широчината му и 1350 мм е височината. Колесната база е 2800 мм.
Колата е с издължена предна част (нещо характерно за модел на Jaguar), но в същото време разполага със система за безопасност на пешеходците, която чрез сензори може при неизбежен удар да повдигне предницата. Отзад има подвижен спойлер, който се отваря при висока скорост.

В интериора впечатлява големият мултимедиен екран, който може да се прибира (скрива). В купето цари абсолютен лукс, естествено африканско дърво, алуминий и карбон. Четирите седалки са самостоятелни кресла.

Задвижването е поверено на хибридна система разработена от Bertone Energy. При B99 в тази система влизат два електромотора с мощност всеки по 201 к.с, монтирани на задната ос и един бензинов двигател 1.4, който се използва само за зареждане на акумулаторите и има мощност от 168 к.с.


Така автомобилът може да измине около 700 км с едно зареждане, а само с електроенергия около 100 км. Колата има вредни емисии от СО2 едва 30 г/км.